Situaties uit uw praktijk als uitgangspunt voor zakelijke taaltrainingen

Totaalconcept

Maatwerk vanuit de eigen situatie

Iedere deelnemer heeft een andere behoefte bij het leren van een taal. Elke functie vereist andere vaardigheden. Sommige mensen zullen meer ondersteuning nodig hebben dan andere; dat hangt niet alleen af van wat ze al weten en kunnen, maar ook van de functie die ze uitvoeren.

In ons voortraject brengen we deze onderdelen in kaart door persoonlijke gesprekken en online intaketools.

Maatwerk vanuit ervaring

Vanuit de reeds brede en lange ervaring helpt Lexicon voor zijn opdrachtgevers taal- en communicatie-gerelateerde problemen bij het oplossen op het gebied van Nederlandse, Engelse en Duitse taal.

Lexicon is een gelijkwaardige gesprekspartner, die samen met de opdrachtgever onderzoekt welke behoeften er ontstaan vanuit de organisatie en de praktijk van de  medewerkers.

Na een uitgebreid voortraject stellen we een maatwerkprogramma op dat aansluit bij het niveau en de functie van deelnemers. Bij deze trajecten zetten we desgewenst aanvullende e-learning in.

Uit de praktijk

Carla de Winter werkt sinds vijf jaar bij een internationale organisatie. Ze is net doorgegroeid naar de functie van HR-manager en vol elan begonnen aan haar nieuwe opdracht. Maar het blijkt lastiger dan het leek. Carla krijgt rapportages van Engelstalige medewerkers die ze moet beoordelen en redigeren, maar begrijpt soms niet precies wat er bedoeld wordt met bepaalde woorden of uitdrukkingen. Zeker in het zakelijk Engels blijkt toch best een complexe materie.

In de leidinggevende rol die ze nu heeft, merkt ze ook dat ze andere gesprekken moet voeren dan voorheen.  Ze draagt verantwoordelijkheden die ze over moet zien te brengen op haar -soms- Engelstalige collega’s en soms heeft ze daarbij ook niet zo’n prettige boodschap. Dat is voor Carla een heel nieuwe ervaring. En dus waren de gesprekken en de resultaten daarvan niet goed.

Carla meldt zich bij haar directie: ‘Ik vrees dat ik dit op deze manier niet ga redden. Ik moet echt meer begrijpen van de Engelse taal zodat ik met meer zelfvertrouwen mijn functie kan uitvoeren’.

De volgende stap is een afspraak met een van de adviseurs van Lexicon Trainingen voor een intakegesprek.

Lexicon

Leuk om kennis te maken

Contact