Uitvoering

Maatwerk

Bij Lexicon klopt alles altijd: de analyse van wat er nodig is, de oplossingen die we bieden, de organisatie van de trainingen, de evaluatie van het resultaat en het advies over het vervolg.

Wij ontdekken samen met de opdrachtgever welke kennisdoelstellingen de organisatie en werknemers hebben, en zijn de sparringpartner in een programmatische en doelgerichte aanpak.

Het principe van ‘learning on the job’ is de sleutel in ons aanbod en dat zie je terug in de opzet en opdrachten. Deelnemers brengen hun eigen werkgerelateerde situaties en teksten in zodat ze het geleerde direct in de praktijk kunnen toepassen.

Hoe doen we dat?

Voortraject

Intake

Training

Nazorg

Voorafgaand aan ieder traject bespreken we de reden en doelen van de training.

  • Voor wie?
  • Welke functie?
  • Waarom?
  • Hoe?
Persoonlijke en online intake Blended learning op basis van:

  • Online
  • In-house
  • E-learning
Transfer naar de praktijk door terugkom- moment in de vorm van:

  • workshop,
  • training of
  • 1op1 coaching.

Workshop / training / e-learning

We bieden zowel korte workshops die de kennis opfrissen of verdiepen en trainingen waar we vaardigheden en kennis uitbreiden en verdiepen. Dit kan zowel inhouse, op afstand of in een gecombineerde vorm. Deelnemers kunnen zowel zelfstandig of als onderdeel van het taaltraject gebruik maken van onze vakgerichte e-learning.

Blended leren

De trainingen kunnen inhouse of op afstand via Teams plaatsvinden. Daarnaast ontvangen de deelnemers praktijkgerichte opdrachten en maatwerk e-learningmodules die we kunnen aanpassen aan uw organisatie met vakgerichte woordenschat uit uw praktijk.

Vlekkeloze back office

Onze back office zorgt ervoor dat de trainingen probleemloos verlopen. Van begin tot eind houdt onze office manager het proces in de gaten en koppelt waar nodig aan de organisatie terug.

Tijdens het traject houden we regelmatig contact en passen we, indien nodig, de training aan. Komt een van de deelnemers niet mee? Dan zorgt de trainer voor extra ondersteuning of zoeken we een andere oplossing. Lexicon werkt met een digitaal presentiesysteem zodat de opdrachtgever desgewenst real time de aanwezigheid kan bijhouden.

Native trainers

Trainingen zijn gericht op mensen en daarom zoeken we altijd de meest geschikte trainer voor uw organisatie. Ons team bestaat uit zijn ervaren communicatieve trainers met liefde voor hun vak en oog voor de deelnemers. Ze leven zich in in uw praktijk en passen de trainingen altijd aan uw sector, functie en niveau aan.

Cultuur

Naast de taal is de cultuur een belangrijk aspect van onze taaltrajecten. Met wie communiceren de deelnemers, wat is haar of zijn culturele achtergrond en hoe werkt iedereen het best samen?

Spreekt iedereen over dezelfde internationale ‘hond?

Office manager

Marjolein Vermeij

Contact