Aanpak

Uitgebreid voortraject

Onze manier van werken onderscheidt zich door ons uitgebreide voortraject waarin we de doelen vanuit de organisatie koppelen aan de wensen en het niveau van de deelnemers.

Vooraf brengen we de situatie in kaart door een gesprek met de opdrachtgever en eventueel een leidinggevende. De centrale vraag is het knelpunt op de werkvloer. Welke taalinterventie is nodig om de medewerkers hun functie (nog) beter uit te laten voeren?

Van telefoneren in het Engels tot het schrijven van objectieve verslagen.

Hoe doen we dat?

De aanpak van Lexicon bestaat uit een uitgebreid voortraject met eventueel een werkvloerscan, het vaststellen van het taalniveau door middel van een (online) Intake en een persoonlijke intake.

Voortraject

Intake

Training

Nazorg

Voorafgaand aan ieder traject bespreken we de reden en doelen van de training.

  • Voor wie?
  • Welke functie?
  • Waarom?
  • Hoe?
Persoonlijke en online intake Blended learning op basis van:

Transfer naar de praktijk door terugkom- moment in de vorm van:

Werkbezoek

Onze  trainers komen langs voor een werkvloerscan om een goed beeld te krijgen van de situatie op de werkvloer. Welke taalcontacten hebben de medewerkers en welk niveau past bij welke functie?

Workshops leidinggevenden

Naast de trainingen organiseren we ook intern bijeenkomsten voor bijvoorbeeld teamleiders waarin we bespreken wat de deelnemers in een training Nederlands op de werkvloer leren en wat ze van hen kunnen verwachten. En wat ze zelf kunnen doen om de training effectiever te maken op de werkvloer. Workshop Communiceren op de meertalige werkvloer voor teamleiders.

Alles is erop gericht een zo goed mogelijk resultaat van onze trajecten te behalen.

Materiaal van de werkvloer

Materiaal en situaties vanuit de werkvloer zijn essentieel voor onze taaltrajecten. Welke vakgerichte woordenschat gebruiken de medewerkers en welke tone of voice is gewenst? Gaat het om mondelinge of schriftelijke communicatie? Zijn er teksten die we kunnen gebruiken?

Als deze vragen zijn beantwoord, stelt de trainer het programma op zodat de inhoud optimaal aansluit bij de praktijk van de deelnemer(s).

Lexicon

Leuk om kennis te maken

Contact