Cursus Werkinstructies Schrijven | Lexicon Trainingen 2017-08-22T10:25:29+00:00

Cursus werkinstructies schrijven

Cursus Werkinstructies Schrijven: heldere handleidingen schrijven is een kunst. Het vraagt om een goede balans tussen informatieaanbod en informatievraag. U ontdekt die balans in de cursus werkinstructies schrijven.

U schrijft handleidingen. Werkinstructies. Procedures. 
U doet uw best om duidelijk te zijn. Toch merkt u dat men uw instructies niet altijd begrijpt. Sommige lezers lopen halverwege vast. Of lezen uw teksten niet eens. Daardoor gaan er dingen mis.

Dat is jammer en niet nodig! Heldere handleidingen schrijven is een kunst. Het vraagt om een perfecte balans tussen informatieaanbod en informatievraag. U ontdekt die balans in de training ‘Heldere Instructies Schrijven’. 

Cursus Werkinstructies Schrijven

U heeft een kwaliteitsmanagementsysteem in uw bedrijf. Werkinstructies spelen hierbij een belangrijke rol. Medewerkers hebben deze nodig om hun werk zelfstandig uit te voeren. Ze zijn essentieel voor een eenduidige manier van werken en noodzakelijk om mensen op te leiden.

Maar hoe stelt u of uw team duidelijke werkinstructies op voor de specifieke doelgroep binnen uw organisatie? Dat leert u tijdens onze incompany of individuele Cursus Werkinstructies Schrijven.

Na afloop van de cursus:

  • weten de deelnemers wanneer werkinstructies nodig zijn
  • hoe deze op B1 niveau geschreven kunnen worden
  • kunnen zij de werkinstructies laten aansluiten op de procedurebeschrijvingen
  • kunnen zij werkinstructies aanpassen aan de doelgroep
  • weten de deelnemers hoe zij de werkinstructies actueel kunnen houden.

Werkwijze van Lexicon Trainingen

Uw organisatie is uniek. Wij bieden u daarom maatwerk: we stemmen iedere training af op uw dagelijkse praktijk. Dat betekent dat we voor iedere training een intakegesprek houden bij u op kantoor. Wat zijn uw leerdoelen? Wat is uw bedrijfscultuur? Wat zijn uw wensen? We brengen uw vraag goed in kaart zodat we een training op maat voor u kunnen maken.

Intakegesprek

Na het intakegesprek ontwikkelen wij een programma dat precies past bij uw behoeften. Uw functie en werkzaamheden staan centraal tijdens onze maatwerktrainingen.

Maatwerk lesplan

De volgende stap is het ontwikkelen van een lesplan en het lesprogramma. Dit leggen we aan u voor en bespreken we met u. Bent u helemaal tevreden? Dan kan uw training van start gaan!

Bewaren

Hieronder een aantal voorbeelden van trainingen die wij kunnen verzorgen. Zoekt u een andere of individuele taaltraining? Bel ons op 023-5310830 of vul het contactformulier in. We maken met plezier een training op maat voor u.

Meer informatie