Investeren in taalvaardigheid van medewerkers loont

Nieuws & blogs

Zaken die ons bewegen

Investeren in taalvaardigheid van medewerkers loont

In ons vorige blog gingen we in op de vele voordelen voor werkgevers die investeren in taaltrainingen voor hun medewerkers. Zeker als ze daarbij ook nog eens gebruik maken van één van de vele subsidieregelingen van de diverse brancheorganisaties en de Rijksoverheid. Misschien kun je er van één gebruik maken. Lexicon zet er enkele voor je op een rij:

Subsidie taaltrainingen Nederlands in de schoonmaakbranche

Is je onderneming actief in de schoonmaak- en glazenwassersbranche en draag je een RAS-premie af? Dan kun je een bijdrage (€ 3.500,- per deelnemer per traject) in de opleidingskosten ontvangen voor werknemers die een taal- of een schrijftraject (voor direct leidinggevenden) Nederlands willen volgen, zoals bijvoorbeeld:

Komen er meerdere medewerkers in aanmerking? Mogelijk worden dan zelfs de totale opleidingskosten vergoed. Heel interessant voor werkgevers..

Subsidie taaltrainingen Nederlands voor transport & logistiek

Voor medewerkers in deze branche is er een persoonlijk opleidingsbudget beschikbaar van het Sectorinstituut Transport en Logistiek van maximaal € 3.000,- per persoon. Daarmee kunnen zij onder meer een taaltraining Nederlands, Engels of Duits volgen. Doe er als werkgever ook je voordeel mee..

Subsidie taaltrainingen Nederlands op de werk- en productievloer

Investeer slim in het verhogen van de Nederlandse taalvaardigheid van je werknemers door gebruik te maken van de subsidieregeling ‘Tel mee met Taal’. Deze subsidie loopt van 1 januari 2023 tot en met 28 februari 2023. Wees er op tijd bij.

Denk hierbij aan een training als:

De subsidie is maximaal € 125.000,- per aanvraag en er is sprake van een eigen bijdrage. ‘Tel mee met Taal’ vergoedt 67% van de activiteiten. Het maximumbedrag per cursist is bij werknemers € 1.500,-.

Dit is slechts een greep uit de mogelijkheden voor werkgevers om slim te investeren in hun personeel en daarvoor ook nog eens een financiële tegemoetkoming te krijgen. Meer weten over bovenstaande subsidies of andere mogelijkheden op dit gebied voor je onderneming? Ga dan direct naar de website van Lexicon of neem contact met ons op.

Doe het samen met Lexicon


Lexicon Trainingen is een gerenommeerd taalinstituut met 28 jaar ervaring in het verzorgen van taal- en cultuurtrainingen voor talloze grote en kleine ondernemingen door heel Nederland. Wij weten als geen ander wat een goede taalvaardigheid van de medewerkers voor een organisatie kan betekenen. Samen met jou kunnen we bekijken wie er binnen je onderneming in aanmerking komt voor welke regeling en hoe dat het beste te organiseren is.

Om je alvast op gang te helpen, heeft Lexicon de handige whitepaper ‘Lexicon taaltraining Checklist Uitgangssituatie, Organisatie & Administratie’ opgesteld. Download ‘m hier.

Lexicon doet veel meer. Check alle uitgebreide mogelijkheden op taaltrainingsgebied die Lexicon je kan bieden. Zoals bijvoorbeeld een werkvloerscan of een uitgebreide ondersteuning tijdens de uitvoering van de taaltrajecten.

Bel ons op 023 – 5310 830 of vul het contactformulier in op onze website.

www.lexicon.nl

Nieuws & blogs

Laatste berichten

Lexicon

Leuk om kennis te maken

Lexicon

Direct in contact