Krapte op arbeidsmarkt

Nieuws & blogs

Zaken die ons bewegen

Krapte op arbeidsmarkt

Oh, die krapte op de arbeidsmarkt… zo houd je je personeel langer vast!

Het valt in deze tijd niet mee om je personeelsbestand op peil te houden. Het is al niet eenvoudig om de plekken van vertrekkers in te vullen, en dan wordt er aan de blijvers vaak ook nog door andere werkgevers getrokken. Werkgevers zullen dus meer moeten bieden om iedereen binnenboord te houden.

Pak de subsidie
Investeer daarom nu slim in de taalvaardigheid van de werknemers via de subsidieregeling “Tel mee met Taal”. De kosten van een Nederlandse taaltraining zijn laag omdat een groot deel (67%) wordt vergoed. Denk bijvoorbeeld aan een training ‘Nederlands op de werkvloer’ of ‘Nederlands op de productievloer.’

Taaltraining loont
Investeren in basisvaardigheden op de werkvloer (zoals taal) heeft sowieso veel voordelen, niet alleen voor werkgevers maar zeker ook voor het anderstalige personeel en hun leidinggevenden. Organisaties die geïnvesteerd hebben in een taaltraining op de werkvloer merken dat hun medewerkers

  • efficiënter en effectiever communiceren;
  • minder stress ervaren en fouten maken;
  • zich meer betrokken voelen bij de organisatie;
  • meer begrip voor elkaar opbrengen;
  • onderling minder misverstanden ondervinden;
  • hun potentieel beter benutten;
  • zich minder vaak ziek melden;
  • veel minder snel van werkgever wisselen.

Dat is dus nogal wat! Deze subsidieregeling is daarom een uitgelezen kans om juist nu te investeren in anderstalig personeel. Vanaf 1 januari tot en met 28 februari 2023 is het weer mogelijk om deze taalsubsidie aan te vragen. Maar het is verstandig om nu al het traject op te starten, zodat je tijdig je subsidieaanvraag kunt indienen.

Doe het samen met Lexicon
Lexicon Trainingen is vanaf de start van deze subsidie Taalpartner van het Taalakkoord en weet als geen ander wat deze subsidie voor je organisatie kan betekenen. Gezamenlijk kunnen we verifiëren wie er binnen je onderneming in aanmerking komt voor de regeling en hoe je dat gaat organiseren. Zo kun je samen met ons alvast de intakes doen. Dan ben je in januari 2023 helemaal klaar voor de subsidieaanvraag.

Om je alvast op gang te helpen, heeft Lexicon de handige whitepaper ‘Lexicon taaltraining Checklist Uitgangssituatie, Organisatie & Administratie’ opgesteld. Download ‘m hier.

Check alle uitgebreide mogelijkheden op taaltrainingsgebied die Lexicon je kan bieden. Zoals bijvoorbeeld een werkvloerscan of een uitgebreide ondersteuning tijdens de uitvoering van de taaltrajecten.

Bel ons op 023 – 5310 830 of vul het contactformulier in.

www.lexicon.nl

Nieuws & blogs

Laatste berichten

Lexicon

Leuk om kennis te maken

Lexicon

Direct in contact