1,3 miljoen mensen tussen de 16 en 65 jaar hebben moeite met lezen en schrijven en ongeveer de helft van deze groep is werkzaam. Lexicon heeft afgelopen september het Taalakkoord ondertekend. Het Taalakkoord zet in op taal en helpt werknemers die moeite hebben met Nederlands hun taalachterstand in te halen.

OSR Subsidie taalontwikkeling

Om de verbetering van Nederlands op de werkvloer een duwtje in de rug te geven, heeft het kabinet de “Ontwikkelings Stimulerings Regeling” in het leven geroepen. In deze regeling wordt een gedeelte van de kosten van de taaltraining vergoed door de OSR subsidie. De regeling wordt gefinancierd door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en geldt tot en met 25 februari 2016.

Waarom taaltrainingen?

Medewerkers die moeite hebben met de Nederlandse taal kunnen vaak moeilijk communiceren met zowel klanten als collega’s. Het organiseren van een taaltraining voor deze werknemers is een slimme zet en leidt tot:

  • beter klantcontact,
  • veiligheid op de werkvloer,
  • doorgroeimogelijkheden,
  • duurzame inzetbaarheid.

Wat kan Lexicon voor u doen?

Om in aanmerking te komen voor de OSR subsidie moet er worden voldaan aan verschillende regels. Lexicon is in staat om een bedrijven te begeleiden bij het aanvragen van de subsidie. Heeft u hulp nodig of bent u op zoek naar meer informatie over de OSR subsidieregeling? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via taal@lexicon.nl of bel +31 (0)23-5310830.