Nederlands op de werkvloer | Lexicon Trainingen: 023 5310 830 2017-07-24T16:40:16+00:00

Nederlands op de Werkvloer

Waarom Nederlands op de Werkvloer?

Miscommunicatie op de werkvloer veroorzaakt veel ruis, irritatie en productieverlies. Een medewerker die  instructies niet begrijpt en dat niet aangeeft, kan dure fouten maken. Een collega die de taal niet voldoende beheerst, kan zich buitengesloten voelen in een Nederlandse werkomgeving.

Praktisch en toepasbaar

De training Nederlands op de Werkvloer helpt hierbij. Onze trainers staan voor verbetering van de taal en geven ook inzicht in de verschillende culturen. In gesprek met de opdrachtgever bepalen we het wat, hoe, wanneer en waar. De functies en werkzaamheden zijn het uitgangspunt zodat de medewerkers de  stof direct in praktijk kunnen brengen. Werkinstructies, memo’s, e-mails, formulieren, het kan allemaal worden ingepast.

Onze aanpak

Vooraf brengen we tijdens een intake in kaart wat het niveau en de functie van de deelnemers is. De trainer loopt mee op de werkvloer om een beeld te krijgen wat de knelpunten zijn en waar dit verbeterd kan worden.

nederlands op de werkvloer

Situaties uit uw praktijk

Materiaal en situaties uit uw praktijk zijn een deel van het programma. Op deze manier brengt de deelnemer de geleerde stof direct in praktijk. Ook bijvoorbeeld werkoverleggen, een-op-een gesprekken of beoordelingsgesprekken kunnen aan de orde komen.

Taalakkoord

Lexicon Trainingen is taalpartner binnen het Taalakkoord. Vanaf januari 2017 kunnen bedrijven gebruik maken van de stimuleringsregeling. Een subsidie die bedrijven wil stimuleren de Nederlandse taal op de werkvloer te verbeteren. Wij kunnen u hierbij adviseren. Meer informatie vindt u op Taalakkoord.

Nieuwsgierig naar onze aanpak? Bel 023-5310830 of vraag informatie aan.

Meer begrip en minder misverstanden!

Bewaren

Hieronder een aantal voorbeelden van trainingen die wij kunnen verzorgen. Zoekt u een andere of individuele taaltraining? Bel ons op 023-5310830 of vul het contactformulier in. We maken met plezier een training op maat voor u.

Meer informatie