Professionelere uitstraling door klantgerichte communicatie

Nieuws & blogs

Zaken die ons bewegen

Professionelere uitstraling door klantgerichte communicatie

Je krijgt maar één kans voor de eerste indruk. En laat die eerste indruk nu juist enorm belangrijk zijn voor de beeldvorming van je organisatie bij – potentiële – klanten en relaties. Denk hierbij aan de eerste e-mail aan een klant, het beantwoorden van een inkomend telefoongesprek of de persoonlijke ontmoeting bij de receptie.

Deze eerstelijns contacten vormen het visitekaartje van je organisatie en bepalen de mate van professionaliteit die je uitstraalt. Een solide basis voor een goede indruk wordt gelegd door het spreken en schrijven van correct Nederlands.

FOUTLOOS ZAKELIJKE E-MAILS VERSTUREN

Is het voor een professionelere uitstraling van je organisatie nodig om het zakelijke e-mailverkeer op een hoger niveau te brengen? Dan is het volgen van een gerichte workshop door een of meerdere medewerkers een prima optie. Lexicon Trainingen helpt sinds 1994 medewerkers van organisaties om te groeien door taal- en cultuurtrainingen. Na de trainingen communiceren de medewerkers met meer zelfvertrouwen in zakelijke communicatie.

MAATWERK VAN LEXICON

De workshops en trainingen gaan uit van de eigen inbreng uit de praktijk. De dagelijkse werkzaamheden en taalcontacten van de deelnemers vormen het uitgangspunt. Na een persoonlijk intakegesprek stelt de trainer vast wat de doelstellingen, wensen en verwachtingen zijn en wat het huidige taalniveau is. De inhoud van de workshop ‘Zakelijk e-mailen in correct Nederlands kan op maat voor jouw organisatie worden ontwikkeld. Iedere organisatie is immers uniek en dat zijn de workshops en trainingen dus ook. Een voorbeeld:

WORKSHOP ZAKELIJK E-MAILEN

  • Structuur: 5 persoonlijke coachingssessies, 6 e-learnings.
  • Duur: 5 weken.
  • Inhoud: Aandacht voor zinsbouw en spelling en voor de opbouw, structuur en de diverse soorten e-mails.
  • Doel: Bekendheid met alle do’s & dont’s binnen het zakelijke e-mailverkeer. Beter formuleren en schrijven zonder spelfouten.
  • Locatie: Incompany of op afstand via Teams.
  • Vorm: in een groep (maximaal 8 deelnemers) of één-op-één lessen.
  • Kosten: vanaf € 995,00 exclusief btw.

E-LEARNING ‘ZAKELIJK E-MAILEN

Er is ook een e-learningvariant van de workshop. In drie modules is er aandacht voor de verschillende soorten e-mails, zoals een klachtenafhandeling, offerte of een excuusmail. De deelnemers frissen binnen een paar uur hun kennis van het schrijven van professionele e-e-mails op.

Lexicon biedt nog veel meer hoog gewaardeerde workshops, trainingen en online sessies aan zoals ‘Objectief schrijven’, ‘Correct Nederlands’ en ‘E-mailen in het Engels’. Check voor alle mogelijkheden de website zakelijke taaltrainingen, mail naar taal@lexicon.nl of bel vrijblijvend met 023- 53 10 830.

Nieuws & blogs

Laatste berichten

Lexicon

Leuk om kennis te maken

Lexicon

Direct in contact