De 5 voordelen van incompany trainingen

Nieuws & blogs

Zaken die ons bewegen

De 5 voordelen van incompany trainingen

De 5 voordelen van incompany trainingen

Investeren in de ontwikkeling van medewerkers betekent investeren in je organisatie. Medewerkers die zichzelf kunnen en mogen ontwikkelen, zijn namelijk gelukkiger in hun werk, zijn gemotiveerder en presteren daardoor gemiddeld beter. Zo worden ze waardevoller voor de organisatie en dat beïnvloedt de bedrijfsresultaten weer positief. Win-win dus.

Leren en ontwikkelen
De voortdurende ontwikkeling van werknemers is een belangrijke voorwaarde voor een organisatie om ook op de lange termijn succesvol te blijven. Niet voor niets hebben veel succesvolle organisaties prominent ‘leren en ontwikkelen’ in hun HRM-beleid opgenomen. Leren en trainen kun je uiteraard op verschillende manieren doen. Er bestaan allerlei trainingsvormen die organisaties voor hun medewerkers kunnen afnemen.

Steeds vaker incompany
De laatste jaren is er duidelijk een verschuiving te zien. De ‘klassieke’ trainingen, waarbij werknemers op vooraf bepaalde data naar een vaste locatie moeten afreizen, kennen zo hun nadelen. Organisaties hebben daarom een toenemende voorkeur voor zogenoemde incompany trainingen, waarvoor deelnemers de deur niet meer uit hoeven. Deze zijn veel flexibeler te organiseren en ze bieden daarnaast nog een aantal voordelen. We zetten ze even voor je op een rij.

De vijf voordelen van incompany trainingen

 1. Je kiest zelf vorm, tijdstip en locatie
  Een incompany training kan plaatsvinden op het eigen kantoor of op een locatie naar keuze. Ook is het mogelijk om de training online te verzorgen op een tijdstip dat de deelnemers het beste uitkomt.
 2. Het is goedkoper
  Omdat het bedrijf zelf voor de locatie zorgt, betaal je een lager cursustarief.
 3. Het kost minder tijd
  De deelnemers blijven in de eigen werkomgeving. Daardoor bespaar je als bedrijf flink op reistijden, -kosten en dus op ‘verloren’ arbeidsuren.
 4. Incompany is maatwerk
  Een incompany training kun je helemaal – laten – afstemmen op de situatie binnen de eigen organisatie. Er is veel ruimte en aandacht voor zaken die bedrijfsspecifiek zijn.
 5. Het is goed voor de teamspirit
  Deelnemers kunnen trainen in de eigen vertrouwde omgeving met uitsluitend bekende collega’s. De onderlinge interactie is daardoor vaak intensiever. De leerstof blijft beter ‘hangen’ en dat komt de toepassing in de praktijk weer ten goede.

Incompany taal en cultuur
Lexicon Trainingen is gespecialiseerd in incompany trainingen op het gebied van taal en cultuur. Wil je succesvoller samenwerken met collega’s of prettiger zakendoen met relaties? Dan is het niet alleen belangrijk dat je dezelfde taal spreekt, maar ook dat je op de hoogte bent van elkaars cultuur. En dat zijn nou precies de elementen die Lexicon Trainingen in iedere training of workshop toepast.

Bij Lexicon Trainingen leer je dus niet alleen je woordenschat te vergroten maar ook hoe een bepaalde taal in een zakelijke context werkt. Op welke wijze verloopt bijvoorbeeld feedback in het Duits? Of, hoe geef je je mening in het Engels zonder de ander te beledigen? Maar ook; hoe gaan werkprocessen beter lopen wanneer we op de werkvloer allemaal Nederlands spreken?

Maatwerk
Het incompany trainingsaanbod van Lexicon Trainingen is altijd ‘blended’. Dat betekent leermodules op maat, toegesneden op jouw organisatie. Situaties uit de dagelijkse praktijk en cases van deelnemers staan centraal. En, de trainingen kunnen naar keuze online, offline of inhouse worden gegeven.

Voor iedereen
Van productiemedewerkers die op de hoogte moeten zijn van veiligheidsregels in het Nederlands tot aan directieleden die in het Engels of Duits moeten presenteren of vergaderen. Lexicon taaltrainingen zijn er voor iedereen!

Check de website voor alle mogelijkheden, mail naar taal@lexicon.nl of bel direct 023 – 53 10 830.

Nieuws & blogs

Laatste berichten

Lexicon

Leuk om kennis te maken

Lexicon

Direct in contact