Investeer in uw medewerkers

Taalcursus subsidie

Van 1 januari tot en met 28 februari 2022 is het weer mogelijk om subsidie aan te vragen. Deze subsidie is interessant omdat een groot deel (67%) van de Nederlandse taaltraining wordt vergoed.

Via de subsidie Tel mee met Taal 2022 is er jaarlijks subsidie beschikbaar voor activiteiten gericht op het voorkomen en verminderen van laaggeletterdheid. In 2022 kunt u als werkgever weer subsidie aanvragen om te investeren in de basisvaardigheden van uw werknemers.

Vrijblijvende info

Investeer slim in de Nederlandse taal van uw werknemers met de subsidie “Tel mee met Taal” met een training Nederlands op de werkvloer of Nederlands op de productievloer.

Voor wie kan de subsidie Tel mee met Taal aangevraagd worden?

  • Het maakt niet uit of de werknemer Nederlands als moedertaal heeft of dat het gaat om een (arbeids-)migrant.
  • U kunt de subsidie bovendien gebruiken voor een of meerdere opleidingstrajecten. Belangrijk: u mag de subsidie alleen inzetten voor werknemers met een taalniveau lager dan het referentieniveau 2F.

Wie kan de subsidie Taal 2022 aanvragen?

Als werkgever kunt u subsidie aanvragen voor scholing. Dit moet leiden tot een betere taalvaardigheid, rekenvaardigheid en/of betere digitale vaardigheden van uw werknemers.

Hoeveel taalsubsidie kunt u krijgen?

Voor alle subsidiestromen geldt: de subsidie is maximaal 125.000 euro per aanvraag en er is sprake van een eigen bijdrage. Tel mee met Taal vergoedt 67% van de activiteiten. Het maximumbedrag per cursist is bij werknemers 1.500 euro.

Hoe vraagt u subsidie Tel mee met Taal aan?

U kunt vanaf 1 januari 2022 hier subsidie aanvragen. Tevens vindt u op deze pagina meer informatie over de subsidie Tel mee met Taal.

Lexicon Trainingen is vanaf de start van deze subsidie Taalpartner van het Taalakkoord en weet als geen ander wat deze subsidie voor uw organisatie kan betekenen. Vraag naar de mogelijkheden op 023-5310830 of vul hier het contactformulier.