Training Lezergericht Schrijven | Maatwerk bij Lexicon Trainingen 2017-07-12T15:21:58+00:00

Training Lezergericht schrijven

De incompany training Lezergericht Schrijven is bestemd voor professionals binnen organisaties die bijvoorbeeld werkinstructies, complexe teksten, beleidsnotities of rapporten moeten opstellen.

” Ik vind het lastig om op papier te zetten wat ik in gedachten heb”.
” Hoe formuleer ik helder en gestructureerd een leesbare tekst?”.

Training Lezergericht schrijven

In de training leert men zich op de stoel van de lezer te verplaatsen en in helder Nederlands een leesbare tekst op te stellen.

Voorbeelden van inhoud:

Toon en overtuigingskracht. Hoe schrijf je aantrekkelijk en lezersgericht? Bespreking van veel voorkomende ‘vehikels’ als: formeel en afstandelijk taalgebruik, lijdende vorm, afkortingen, jargon, voorzetseluitdrukkingen. Uw eigen teksten zijn de basis van uw leerstof.

Werkwijze van Lexicon Trainingen

Uw organisatie is uniek. Wij bieden u daarom maatwerk: we stemmen iedere training af op uw dagelijkse praktijk.  Wat zijn uw leerdoelen? Wat is uw bedrijfscultuur? Wat zijn uw wensen? We brengen uw vraag helder in kaart zodat u de training krijgt die u nodig heeft.

Voortraject

Na het intakegesprek ontwikkelen wij een programma dat precies past bij het niveau en functie van uw medewerkers. Materiaal en situaties uit de dagelijkse praktijk staan centraal bij onze maatwerktrainingen.

De volgende stap is het ontwikkelen van een lesplan en het lesprogramma. Dit leggen we aan u voor en bespreken we met u. Bent u helemaal tevreden? Dan kan uw taal- of communicatietraining van start gaan!

Wij bieden u maximale flexibiliteit

Onze ervaren trainers komen op elke werkplek door het hele land. U kiest zelf wat u het prettigst vindt: overdag of ’s avonds, incompany, op een externe locatie of bij ons hoofdkantoor in Haarlem. Maximale flexibiliteit.

Deze training bieden we ook als individuele schrijfcoachsessies aan.

Bewaren

Bewaren

Hieronder een aantal voorbeelden van trainingen die wij kunnen verzorgen. Zoekt u een andere of individuele taaltraining? Bel ons op 023-5310830 of vul het contactformulier in. We maken met plezier een training op maat voor u.

Meer informatie