Nederlandse en/of Engelse taaltrainingen

Via Taal naar een baan

Waarom een omweg nemen als er ook een shortcut bestaat? Lexicon Trainingen is gestart met het project Via taal naar een baan.  Met 100 werkzoekenden tegenover 133 vacatures is er duidelijk iets aan de hand op de Nederlandse arbeidsmarkt.

Op hetzelfde moment zijn er inmiddels meer dan 80.000 Oekraïense vluchtelingen die graag aan de slag willen en kunnen. Door niet of onvoldoende beheersing van de Nederlandse of Engelse taal vinden ze niet altijd een baan die bij hun skills of niveau past.

Intensieve taaltrainingen 

Het uitgangspunt is een intensieve taaltraining Nederlands of Engels van 4 tot 8 weken waar de deelnemers 4 x per week les krijgen. Tijdens deze lessen staat het leren van de taal maar ook de Nederlandse cultuur centraal. Vanaf A2 zijn de lessen toegespitst op de werkvloer.

Skills op de werkvloer 

Tijdens en na de training gaan de deelnemers met een loopbaancoach aan de slag om hun skills in kaart te brengen. Welke passen het meest bij de vacatures in de regio?

Nederlands op de werkvloer

In samenwerking met verschillende uitzendbureaus en werkgevers wordt er een passende vacature gezocht.

Als de deelnemer aan het werk is, biedt Lexicon Taal op de werkvloer. Taal en communicatie uit de praktijk wordt getraind maar ook samenwerken met Nederlandse leidinggevenden komt aan de orde.

Meer weten of heeft u vacatures? Bel of mail Caroline van Blerkom, T 023-5310830, E cvb@lexicon.nl

Lexicon

Leuk om kennis te maken