Lexicon Werkvloerscan

Binnen twee uur zicht op de meertalige communicatieprocessen

Goede voorbereiding is het halve werk. Lexicon Trainingen vindt het belangrijk dat u vooraf aan taaltrajecten Nederlands op de werkvloer een beeld krijgt van de processen binnen uw organisatie.

Tijdens een werkvloerscan gaan we in gesprek met verschillende personen binnen het bedrijf. Denk hierbij aan een HR medewerker, een lijnmanager, een Nederlandse collega. Daarnaast lopen we graag een rondje in het bedrijf om te zien hoe de communicatie en de processen verlopen.

In de scan komen zaken naar voren zoals:

  • Wie heeft de training nodig voor zijn of haar functie? Waarom?
  • Wie loopt tegen zaken aan door onvoldoende beheersing van het Nederlands binnen zijn team?
  • Welke taalcontacten zijn er op de werkvloer?

Uitgangspunt is via verschillende afdelingen en medewerkers inzicht te verkrijgen in de bedrijfsprocessen, de taalcontacten van de anderstaligen en om eventuele knelpunten boven tafel te krijgen.

Het resultaat is inzicht in de processen en knelpunten op de werkvloer. Hierdoor kunnen wij onze trainingen nog beter laten aansluiten bij de praktijk van uw bedrijf.

Onze workshop Communiceren op een meertalige werkvloer leert leidinggevenden hoe om te gaan met anderstalige personeel met geen of weinig kennis van de Nederlandse taal.

Ook interessant

Online sessies via Teams

of in house op uw locatie

Lexicon

Leuk om kennis te maken

Lexicon is vrijwel in heel Nederland actief.