Workshop Succesvol communiceren op de werkvloer

Haal meer uit de communicatie met anderstalige medewerkers

Communiceren met buitenlandse werknemers met weinig kennis van het Nederlands kan soms behoorlijk ingewikkeld zijn.

In house workshop

Naast de maatwerk taaltraining Nederlands op de werkvloer en de werkvloerscan biedt Lexicon Trainingen een workshop  voor leidinggevenden binnen een multiculturele werkomgeving.

In een dagdeel bespreken we met supervisors, teamleiders en lijnmanagers wat de medewerkers tijdens de training Nederlands op de werkvloer leren. Bijvoorbeeld wat CEFR niveau-indicatie (A0 – A1) betekent maar hoe zij de anderstalige medewerkers heldere instructies kunnen geven. Het doel is dat zij door deze workshop de communicatie op de meertalige werkvloer effectiever en succesvol kunnen laten verlopen.

Daarnaast krijgen zij tools aangereikt om het Nederlands als voertaal goed in te zetten op de afdeling.

Het resultaat is meer begrip en minder misverstanden!

Uit de praktijk

Een anderstalige werknemer zegt ‘ja’ maar doet niet wat er gevraagd wordt. Dit kan komen doordat hij geen nee tegen een leidinggevende durft te zeggen. Dit is cultuur gerelateerd. Hij moet leren dat werknemers bij Nederlandse bedrijven wel bij leidinggevende kunnen aangeven dat ze iets niet kunnen of niet begrijpen.

Een leidinggevende geeft instructie met drie verschillende boodschappen. “Vandaag ga jij eerst ….., daarna doe je … en ten slotte moet je …..”. De niet-Nederlandssprekende medewerker hoort een lange zin en heeft geen idee wat er van hem wordt verwacht. Deze leidinggevende moet leren dat hij minder informatie in een instructie geeft. De medewerker moet aangeven wanneer hij iets niet begrijpt.

Kosten: € 495,00 exclusief btw en reiskosten.

Ook interessant

Online sessies via Teams

of in house op uw locatie

Lexicon

Leuk om kennis te maken

Lexicon is vrijwel in heel Nederland actief.