Over Lexicon

Abonnement op vernieuwing

Lexicon biedt trainingen die leiden tot wat wij ‘professionele zelfredzaamheid’ noemen. Deelnemers aan onze trainingen zijn in staat de verwachtingen van de ander te begrijpen en te beantwoorden. Ze zijn klaar voor de wereld. We gaan daarbij uit van de praktijksituatie van de deelnemer en combineren die met de theoretische benadering waarmee je een taal leert.

Een aanbod dat echt werkt

Taal- en communicatietrainingen bieden we aan in het Nederlands (NT1 en NT2), Engels en Duits op alle niveaus, waarbij het zich kunnen aanpassen aan alle omstandigheden centraal staat.

De methoden die we gebruiken en de individuele aandacht die we geven, moeten leiden tot zelfbewustzijn van de deelnemer van zijn sterktes en zwaktes, van zijn taken en zijn vaardigheden.

De deelnemer van Lexicon is ‘de taal meester’: hij beheerst de taal op het niveau dat past bij de taak die hij heeft.

Op individueel niveau en voor de organisatie als geheel, als zelfstandige aanbieder en als onderdeel van de eigen opleidingsprogramma’s of academie.

Expertise in vernieuwing

Lexicon staat bekend om zijn alerte blik op relevante ontwikkelingen in taaltrainingen. We onderhouden niet alleen onze expertise op didactisch en inhoudelijk vlak, maar breiden die doorlopend uit met de nieuwste inzichten en methoden. We gebruiken vernieuwende instrumenten waar dat zinvol is, en vinden ze zelf uit waar ze naar ons inzicht ontbreken. We hebben goed zicht op de eisen die onze complexe tijd aan organisaties en werknemers stelt en beantwoorden die met ons aanbod.

Een relatie met Lexicon is een abonnement op vernieuwing.

Lexicon

Leuk om kennis te maken

Contact