Over Lexicon Trainingen 2017-03-01T12:54:59+00:00

Onze missie

Communicatie is de smeerolie in het contact tussen mensen. Een goede beheersing zorgt ervoor dat mensen elkaar begrijpen en voorkomt miscommunicatie.

Maar succesvol zakendoen en samenwerken met andere nationaliteiten is méér dan alleen elkaars taal leren spreken. Kennis van elkaars cultuur en sociale codes is minstens zo belangrijk als het beheersen van de taal.

Wij leren u niet alleen de woorden, maar leren u ook hóe u die in een bepaalde taal gebruikt. Met welke woorden en welke intonatie geef of vraag je bijvoorbeeld feedback in het Duits? Hoe geef je je mening in het Engels? Wij zetten alles op alles om u beter te leren communiceren door succesvol te schakelen tussen verschillende talen én taalculturen.

Taalpartner

Sinds 1994 geven wij trainingen op maat aan zeer uiteenlopende bedrijven en organisaties. Elke organisatie is uniek. Iedere training wordt op maat gemaakt. Dat betekent dat we de training voor werknemers van uw organisatie afstemmen op de dagelijkse praktijk van uw organisatie.

taalakkoord

Wij geven trainingen op elk niveau – van basis Nederlands voor op de werkvloer tot zakelijk Engels, Frans, Pools, Russisch of Duits voor professionals. En alles daar tussenin. Van Functioneringsgesprekken tot Leiderschap of Persoonlijke Effectiviteit. Alles toegespitst op de functie van medewerkers.

Lexicon is taalpartner van het Taalakkoord van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en werkgevers.

Hoe zorgen wij voor het beste resultaat?

Voor iedere training houden wij een intakegesprek bij u op kantoor. Wat zijn uw leerdoelen precies? Wat is uw bedrijfscultuur? Wat zijn uw wensen? We brengen uw vraag goed in kaart zodat we een training op maat voor u kunnen maken. De volgende stap is een lesplan en het lesprogramma. We kiezen een trainer die bij uw organisatie past. Deze voorstellen leggen we aan u voor en bespreken we. Bent u helemaal tevreden? Dan kan uw taal- of communicatietraining van start gaan!

We werken graag effectief én snel. Al binnen drie weken na uw offerteaanvraag kan uw training op maat beginnen.

 

Lexicon Trainingen in ‘Ondernemend Nederland’ op RTL7

 

Meer informatie