Over Lexicon

Abonnement op groei en vernieuwing

Lexicon helpt medewerkers te groeien door taal- en cultuurtrainingen die leiden tot wat wij ‘professionele zelfredzaamheid’ noemen. Na de trainingen communiceren de medewerkers met meer zelfvertrouwen in zakelijke situaties zoals meetings, telefoongesprekken of het schrijven van zakelijke teksten.

Een goede taalbeheersing in het Nederlands, Engels of Duits geeft ook meer doorgroeikansen binnen een organisatie. Maar ook betere samenwerking binnen teams. Wat weer tot meer continuïteit binnen een organisatie leidt. Win-win dus.

Groei door taal

  • Op individueel niveau: de medewerker wordt sterker en zelfbewuster.
  • Op team niveau: een team communiceert beter waardoor er minder misverstanden zijn
  • Op organisatie niveau: een bedrijf dat medewerkers investeert heeft meer betrokken personeel waardoor er meer continuïteit op de werkvloer is.

Wij helpen hier graag bij met onze functiegerichte taaltrajecten op ieder gewenst niveau. Inhouse of online met functiegerichte e-learning.

Een aanbod dat echt werkt

Taal- en communicatietrainingen bieden we aan in het Nederlands (NT1 en NT2), Engels en Duits op alle niveaus, waarbij het goed uitoefenen van een functie  centraal staat.

Onze hands-on aanpak is erop gericht dat de medewerker de geleerde stof direct in de praktijk kan brengen. Een taal leren is kilometers maken en dat kan alleen door het te doen.

De deelnemer van Lexicon is ‘de taal meester’: hij beheerst de taal op het niveau dat past bij de functie die hij heeft.

Op individueel niveau en voor de organisatie als geheel, als zelfstandige aanbieder en als onderdeel van de eigen opleidingsprogramma’s of academie.

Expertise in vernieuwing

Lexicon staat bekend om haar alerte blik op relevante ontwikkelingen in taaltrainingen. We onderhouden niet alleen onze expertise op didactisch en inhoudelijk vlak, maar breiden die doorlopend uit met de nieuwste inzichten en methoden. We gebruiken vernieuwende instrumenten waar dat zinvol is, en vinden ze zelf uit waar ze naar ons inzicht ontbreken. We hebben goed zicht op de eisen die onze complexe tijd aan organisaties en werknemers stelt en beantwoorden die met ons aanbod.

Een relatie met Lexicon is een abonnement op groei en vernieuwing.

Lexicon

Leuk om kennis te maken

Contact