Kans door Corona

Nieuws & blogs

Zaken die ons bewegen

Kans door Corona

Geschreven door Caroline van Blerkom, directeur Lexicon Trainingen

Kans door Corona

16 maart 2020. Een dag om nooit meer te vergeten. Covid-19 alias Corona kwam met een razende vaart ons land binnen. Veel zekerheden vielen voor velen weg. Wat we kenden en wisten, werd een nieuwe realiteit.

Shock 
Deze dag werd 95% van onze trainingen geannuleerd dan wel verzet. Een grote klap voor onze branche en onze trainers. De eerste week had ik het gevoel dat de grond onder mijn voeten wegvaagde. Slapeloze nachten over hoe nu verder. Het zou me toch niet gebeuren dat mijn bedrijf na 26 jaar onderuit ging? Hoe moest het met onze trainers? 

Mijn motto is Turn frustration into fascination. Een behoorlijke uitdaging in deze tijden. 
 
Afstandsleren 
Voor de Coronacrisis waren we al bezig met het ontwikkelen van onlinetrainingen op het gebied van Veiligheid en hygiëne en Communicatie op de werkvloer. Dankzij een aantal klanten konden we deze binnen twee weken in praktijk brengen voor 75 deelnemers. Zij kregen in kleine groepen op afstand les, gebruikmakend van online didactiek en maatwerk e-modules. Geen paniekvoetbal maar doordachte online sessies in lijn met wat de klanten van ons verwachtten. Het was een mooie testcase om verder te ontwikkelen. In de nieuwe werkelijkheid waarvan nog niemand een concreet beeld heeft. Maar dat het anders wordt, dat is zeker. 

Business model 
Nu, acht maanden later is ons business model aangepast. Onze trainingen zijn hoofdzakelijk Blended Learning. Contactsessies al dan niet op afstand of incompany in combinatie met functiegerichte E-learning. 

Korte workshops Zakelijk e-mailen in correct Nederlands, Emailing & telephoning in English maar ook onze vaste trainingen zakelijk Engels, Duits en Nederlands en Nederlands op de werkvloer.. 
 
Incompany, op afstand en online 
Anytimeanywhere 
Een combinatie van afstandsleren in combinatie met E-modules en incompany face to face lessen. Individuele aandacht tijdens de online sessies en modules en sociale interactie tijdens de groepssessies. Er ontstaat iets moois uit deze Coronatijd. 

Noodzaak is de moeder van innovatie (Plato). Laat deze noodzaak de eerste stap naar duurzame trainingen zijn. Incompany, op afstand en online. 
 
Voor meer info kun je hier het recent gehouden interview beluisteren met Caroline van Blerkom

Nieuws & blogs

Laatste berichten

Lexicon

Leuk om kennis te maken

Lexicon

Direct in contact

48 ervaringen

Score voor Lexicon