Subsidieregeling stimuleert investering in taal op de werkvloer

Vanaf het voorjaar 2019 kunnen werkgevers een aanvraag doen voor de subsidieregeling Tel Mee Met Taal. Met deze subsidie willen de ministeries OCW, SZW en VWS stimuleren dat werkgevers investeren in de taalvaardigheid van hun medewerkers.

Investeren in medewerkers is investeren in het eigen bedrijf. Met de subsidie kunnen werkgevers tot 67% van de kosten van het taaltraject vergoed krijgen.

Bekijk ook dit filmpje om te zien waarom het interessant is om in de taalvaardigheid van uw medewerkers te investeren:

Voor wie: Werkgevers.
Aan te vragen subsidie: 2018: Maximaal 50.000,- euro per aanvraag. 2019: nog onbekend.
Wanneer: De start en de hoogte van de regeling is vanaf het voorjaar 2019 bekend.
Meer informatie: Nederlands op de Werkvloer incompany

Taalvaardige medewerkers zijn efficiënt, verzuimen minder en werken veiliger

Een betere taalvaardigheid leidt tot minder fouten en herstel tijdens het werk, minder stress en een lager ziekteverzuim onder werknemers. Het zorgt ervoor dat werknemers hun vak op hun eigen niveau kunnen uitoefenen. Werknemers leren effectiever communiceren, zijn meer betrokken zijn bij de organisatie en werken veiliger èn efficiënter. Tot slot maakt de investering doorgroeimogelijkheden voor zowel medewerkers als de organisatie mogelijk. Lexicon helpt u hier graag bij!

Subsidie dekt verschillende taaltrajecten

Werkgevers worden gestimuleerd hun plannen in te sturen. De trajecten waarvoor subsidie verstrekt wordt gaan over taalbeheersing op de werkvloer (lezen, luisteren, spreken en schrijven). Een werkgever kan subsidie aanvragen voor meerdere opleidingstrajecten of cursistengroepen tegelijk.Van A0 t/m B2.

Wie het eerst komt, wie het eerst maalt!

De subsidie kan aangevraagd worden vanaf het voorjaar 2019. Aanvragen worden behandeld op volgorde van binnenkomst. En op = op. Vanaf het voorjaar is de website www.telmeemettaal.nl/subsidieaanvraag beschikbaar waar werkgevers het aanvraagformulier en andere informatie kunnen vinden.

https://www.taalakkoord.nl/actueel/nieuws/2018/12/20/nieuwe-contactgegevens-steunpunt-tel-mee-met-taal

Lexicon Trainingen heeft veel ervaring in het verzorgen van Nederlands op de Werkvloer en met het aanvragen van diverse subsidies. Neem contact met ons op voor meer informatie via onderstaande button of bel: 023-5310830